Hemelvaart en Pinksteren

Met Hemelvaart en Pinksteren staan we altijd op hetzelfde kampeerterrein. Met  een vaste kern van steeds dezelfde vrienden. Al veertig jaar. Dit jaar voor het eerst met de Benivan. Daarvoor altijd met de tent. Dat begon met een eenstoks tentje en eindigde, in ons geval, net niet met een de Waard tent. De fase van caravan hebben we overgeslagen en het werd dus een camper. Dat heeft voor- en nadelen ontdekten we al snel. Het grote voordeel, vooral dit jaar: de camper heeft een behaaglijke kachel aan boord. Niet meer tot ’s avonds laat kleumend voor je tent met een borrel om het warm te krijgen. Niet meer kruipend, bukkend, bibberend in je slaapzak kruipen. Maar ook ontdekken we dat je veel bewuster de deur open moet schuiven om contact te houden met de natuur en al je vrienden die met dikke kleren buiten voor hun tent zitten te chillen.

“Ons” kampeerterrein is van  een organisatie waar alle activiteiten gerund worden door vrijwilligers. Tot een paar jaar geleden hoorde daar ook nog het  gezamenlijk corvee door de gasten zelf bij. Schoonmaken van de toiletten hoeft gelukkig niet meer; dat is uitbesteed. We kunnen ons nog de tijd herinneren dat een elektriciteitsaansluiting een zeldzaamheid was, waar door de meesten van ons laatdunkend op neergekeken werd. Elektra? Dat was voor watjes en mensen met teveel geld. Tegenwoordig liggen de snoeren uitgerold tot in het kleinste tentje zodat het mobieltje altijd opgeladen is. En eerlijk gezegd: bij twee lange weekenden campergebruik in een stilstaande camper is “aan de paal” staan cruciaal geworden. Anders na een tijdje geen water, warmte, koeling en licht.

Veel is er veranderd, maar de sfeer en de gezelligheid zijn gelukkig gebleven. En daar gaat het om!

Geef een antwoord