Maasvlakte

Vandaag sluiten we het paasweekend af met een dagtochtje naar de Maasvlakte. Eerst pikken we Liouwe op en met z’n drieën rijden we naar de veerpont in Maassluis. Vlakbij is een camperplaats aan de kade. Ziet er goed uit, maar voor een andere keer. Op het uiterste puntje van Landtong de Punt stoppen we voor de koffie. We zitten lekker warm binnen met een schitterend uitzicht op de scheepvaart.

Daarna naar de Maasvlakte. Indrukwekkende industrie en veel grote schepen, afgewisseld met een enkele fazant en haas. Bizar landschap. De “Balcony of Europe” is het (bijna) meest westelijke puntje van ons land. De zee is onstuimig. Vlak voor ons kunnen we zien hoe de loodsen aan boord gaan van de binnenkomende zeeschepen. Liouwe vertelt nog een aantal interessante dingen over het Loodswezen. Ook hier zijn we blij met onze “buschutte” plek.

Loods gaat aan boord
Lekker hoor, als je zelf niet naar huis hoeft te rijden!

Geef een antwoord