Fietstocht met eten en geocaches

Vandaag hebben we afgesproken met Jan en Beatrice. Vooraf heeft Jan een fietsroute uitgezet en heeft Beatrice de nodige geocaches langs de route opgeschreven. Na de koffie gaan we los. Het is fris, om niet te zeggen koud. De tocht begint met handschoenen aan, gedurende de dag doet de zon zijn best om er door te komen. Dat lukt een beetje, zodat het fietsen net aan lekker is.

Onderweg maken we een tussenstop bij het zwerfsteneneiland Maarn. Het hek staat uitnodigend open dus we fietsen enthousiast de diepte in. Vlak bij het eiland treffen we een enthousiaste meneer. De gids, zo blijkt. Helaas, we hebben ons niet goed voorbereid, anders hadden we geweten dat er voor geïnteresseerden elke eerste zaterdag van de maand een gratis rondleiding is, van 11 tot 12 uur. Moet je niet om vijf voor twaalf aan komen rijden… We kijken nog even door het hek naar het eiland en keren dan op onze schreden terug.Boven aangekomen is het hek dat open stond ondertussen door de gids gesloten! Wat nu? Een stuk verder is er een vrij stijle trap naar boven de opgraving uit. Bedoeld voor wandelaars, niet voor fietsen. Met enige moeite krijgen we de fietsen gelukkig boven.

Na deze inspanning is het tijd voor de paasbrunch die Jan en Beatrice meegenomen hebben. We vinden een grote picknick bank en dat wordt snel een feestelijk gedekte tafel. De rest van de dag fietsen we een leuke route over de Utrechtse Heuvelrug met als letterlijk hoogtepunt de Piramide van Austerlitz. Geen van ons heeft dit vroeger zo populaire schoolreis uitje eerder gezien. We fietsen er helemaal omheen. Tevreden strepen we de piramide van onze bucketlist af.

Tijdens de route zorgt Beatrice ervoor dat we de nodige geocaches kunnen zoeken. Aan het eind van de dag hebben we er negen van de tien gevonden. Een mooie score. Na ruim veertig kilometer zijn we tegen vijven weer terug bij de camper. Moe maar voldaan, zoals dat heet. Er is nog heel veel van de uitgebreide paasbrunch over. Het deel dat we onderweg toch niet konden opwarmen, gaat nu in de Wonderpan en vormt de basis voor een lekkere avondmaaltijd. Na de koffie zwaaien we Jan en Beatrice uit. Mirjam doet de afwas en ik zet de fietsen weer op de fietsendrager. Het was een heerlijke en gezellige dag.

2 gedachten over “Fietstocht met eten en geocaches”

  1. De site gevonden! Het was inderdaad een leuke dag. Gaan we zeker nog eens doen, als onze camper ook is gearriveerd!

Geef een antwoord