De Utrechtse Heuvelrug.

Jan en Beatrice hebben voorgesteld om in het Paasweekend een dagje te gaan fietsen. Goed idee! We spreken af voor de zaterdag. Na wat zoekwerk op het Internet vinden we een camping met redelijk tarief vlak bij Woudenberg. Voor de zekerheid maken we een reservering, want Pasen, Corona, enzovoort. Mirjam moet donderdagochtend nog werken, dus pak ik de laatste spulletjes in. Rond half een zijn we allebij klaar.

Kirsten fiets langs vanuit haar werk en ze treft het dat we nog net thuis zijn. Ipv onderweg, besluiten we om voor de deur te lunchen. Het is heerlijk weer en we genieten van het zonnetje. Bijzonder dat je op het pleintje voor je deur al een leker vakantiegevoel kunt krijgen. Na de boterhammen nemen we afscheid en zetten we de navigatie op “geen snelwegen”. Dwars door het Groene Hart gaat het. Ook al zo’n mooi stukje Nederland. Voorbij Utrecht touren we door (of is het over?) De Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de rit staat de radio aan en volgen we het debat in de 2e kamer. Over de verkenners crisis en het vertrouwen, of wordt het wantrouwen in Rutte. Veel spanning en sensatie, daar hoef je geen spannend boek voor te lezen of een thriller te kijken.

Tegen vieren komen we op de camping aan. Het is vrij groot, maar daar merk je weinig van. Veel kleine veldjes, omzoomd met struikgewas. Wij staan alleen op een rustig trekkersveldje, vlak bij de ingang. Met uitzicht (door de bomen) op de slagboom. Het is duidelijk dat het vooral een camping is met seizoenplaatsen en dat dit weekend het begin van het seizoen is. De een na de andere caravan arriveert en het is een komen en gaan van auto’s met aanhangers. Wij genieten in alle rust van het schouwspel. Als we later een wandelingetje over het terrein maken, zien we overal grote voortenten opgebouwd worden. Men heeft er zin in!

Na het eten volgen we nog een tijd het debat. Mirjam heeft sinds vandaag onbeperkt internet, dus kijken we onbezorgd op haar mobiel. Het eind van het debat halen we bij lange niet. Het bed lonkt en we gaan heerlijk slapen in ons mobiele huisje.

Waar staan we:

Geef een antwoord